Gündem Kulis Gazetesi - Ankara Gündem Haberleri
HV
29 MART Cuma 15:43

DSİ personel alımı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-01-2023 15:59
DSİ personel alımı

DSİ'nin (Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü) merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere, çeşitli branşlarda toplam bin 273 sözleşmeli personel alımı yapacak. 23 Ocak'ta sona eren başvuruların ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. DSİ başvuruların tamamlanmasının ardından sonuçlar için açıklama yaptı ve tarih verdi.

Devlet Su İşleri tarafından yapılan duyuruyla birlikte, personel alımı başvuru sonuçlarına ilişkin tarih açıklandı.

DSİ açıklamasında, "Belirlenen asil ve yedek adaylara ait isim listesi ile asil adayların işe başlamaları için gerekli belgeler, bu belgelerin teslim edileceği yer ve zaman, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasında www.dsi.gov.tr son başvuru tarihini takip eden on beş (15) gün içinde yayımlanacak olup, sonuç ilanları tebliğ mahiyetinde olacağından ayrıca tebligat yapılmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Buna göre; DSİ personel alımı başvuru sonuçlarının 7 Şubat 2023 tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

Başvurusu kabul edilenlerden, yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın, 2022 yılı KPSS (B) grubunun ilgili puan türünde en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere yapılacak sıralama esas alınmak suretiyle ilan edilen unvanların adedi kadar asil ve asil aday sayısının 2(İki) katı kadar da yedek aday belirlenecek.

Söz konusu personelin 296'sı inşaat mühendisi, 222'si destek personeli, 221'i büro personeli, 104'ü makine mühendisi, 89'u harita mühendisi, 79'u ziraat mühendisi, 74'ü jeoloji mühendisi, 33'ü meteoroloji mühendisi, 30'u koruma ve güvenlik görevlisi, 19'u çevre mühendisi, 19'u elektrik mühendisi, 15'i maden mühendisi, 15'i orman mühendisi, 14'ü elektrik-elektronik mühendisi, 11'i jeofizik mühendisi, 11'i bilgisayar mühendisi, 10'u biyosistem mühendisi, 8'i kimya mühendisi ve 3'ü metalurji mühendisi olarak istihdam edilecek.

EDİTÖREDİTÖR

YORUMLAR

betboo

betboo-1xbet betpas- --betturkeygiris.org- tipobet365