Gündem Kulis Gazetesi - Ankara Gündem Haberleri
HV
19 MART Salı 14:31

Dr. Koray Erdoğan’dan saç ekimi operasyonuna dair uyarılar

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-12-2022 11:52   Güncelleme : 30-01-2023 11:52
Dr. Koray Erdoğan’dan saç ekimi operasyonuna dair uyarılar

Dr. Koray Erdoğan’dan saç ekimi operasyonuna dair uyarılar

 

Yüzde 95- 98’lere varan çıkma oranıyla başarılı bir saç ekimi imkansız değil. Yeter ki operasyonunuzu, hem estetik hem tıbbi açıdan sizi iyi analiz edebilecek, iyi bir operasyon planlaması yapıp uygulayabilecek yetkin doktorlar, operasyon sürecinde hayati bulgularınızı sürekli izleyecek anestezi doktorları ve iyi eğitimli cerrahi asistanlardan oluşan yetkin bir ekip gerçekleştirsin.

 

 

Uzmanlar, estetik olarak uygunluğu olan herkese saç ekimi işleminin yapılabileceğini söylüyor. Hatta saç ekim işlemi yaşı son yıllarda giderek düşüyor; insanlar artık 18 yaşından sonra bu işlemi yaptırmaya başlıyor. Bu noktada akılları en çok kurcalayan konuların başında saç ekim işleminin herkeste başarılı olup olmadığı geliyor.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız ASMED Özel Tıp Merkezi Medikal Direktörü Dr. Koray Erdoğan, yi bir planlama yapılırsa ve hastanın beklentisi gerçekçi olursa saç ekiminin başarılı olunacağını söylüyor. Saç ekiminin doğal saçlarımız kadar sık şekilde yapılmasının mümkün olmadığının altını çizen Dr. Koray Erdoğan, iyi bir teknikle yapılan bir saç ekiminde, ortalama yüzde 90’lar civarında bir saçtan sonuç alınabildiğini belirterek, “Bu oran kişiden kişiye değişiyor. Yüzde 95 oranında, yüzde 98 oranında başarılı sonuçları da sık sık görüyoruz” diyor.

Bu noktada saç ekimi isteyen kişinin hem estetik hem tıbbi durumunun elverişli olup olmaması açısından doktor tarafından değerlendirilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Erdoğan, saç ekiminin bir ekip işi olduğunun unutulmaması gerektiğini belirterek, iyi bir sonucun, başta doktor olmak üzere operasyonunun iyi bir ekibin elinden çıkmasına bağlı olduğunu kaydediyor. Dr. Koray Erdoğan, “Saç ekim işleminde doktorun yanında bulunan cerrahi asistanların gereken eğitimi almış, yeterince pratik yapmış olmaları çok önemli. Burada bence en önemli kriter çalışanların o kurumun personeli olması, kurum elemanlarının doktoru asiste etmeleri.  Tabii bu personelin eğitimi de temel olarak o kurumun imkânlarına bağlı olarak sağlanıyor. Bu konuda doktora yardımcı olan asistanların en az 10 bin kök çıkarmadan ve en az 10 bin kök yerleştirmeden hiçbir şekilde hastaya dokunmamaları gerekiyor” diyor.

 

Dr. Koray Erdoğan bir diğer önemli noktanın da, saç ekimi yaptırılan klinikte, tüm operasyon süreci boyunca hastaları tıbbi kontrol altında tutmak üzere anestezi doktorunun bulunması olduğunu belirtiyor. Dr. Erdoğan, “Biz işleme odaklanmışken, bir anestezi ekibinin hastanın vital bulgularını izlemesi, hastaya verilen anestezi miktarının yeterli olup olmadığını kontrol etmesi hem işlemin kalitesini yükseltiyor hem de hastaların güvenliğini artırıyor” diye konuşuyor.

 

 

EDİTÖREDİTÖR

YORUMLAR

betboo

betboo-1xbet betpas- --betturkeygiris.org- tipobet365