Sky News’un son dakika gelişmesi olarak servis ettiği gelişmede Essex’teki Southend West’i temsil eden siyasetçiye ilk müdahalenin olay yerinde yapıldığı kaydedildi.
Amess, kilisedeki görüşmesinin duyurusunu kişisel Twitter hesabından duyurmuştu.
1983 yılında parlamentoya seçilen ve “hayvan hakları” konusunda uzmanlaşan Amess’in bıçaklanması ülkede şok etkisi yarattı. İngiliz polisi saldırganın gözaltına alındığını duyurdu. Olay yerinde olan Muhafazakar siyasetçilerden John Lamb, “Halen kilisede ve bizim onu görmemizi istemiyorlar. Durumu ciddi gibi görünüyor” dedi.
Yetkililer Leigh-on-Sea’daki Metodist Kilisesi’nde müdahale edilen Amess’in sağlık durumu ile ilgili detaylı bir bilgi vermedi.
İngiliz polisi, seçmenleriyle bir araya geldiği bir etkinlik sırasında kiliseye giren saldırganın bıçakladığı siyasetçinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Yetkililer saldırganı sorgulamaya başladıklarını açıkladı.